Calendarul lucrarilor in gradina

 1. Calendar anual. Semanarea, cultivarea si recoltarea legumelor in gradina

  Calendar anual. Semanarea, cultivarea si recoltarea legumelor in gradina

  Indiferent cat de mica este gradina ta, daca te bucuri de un teren fertil si suficienta lumina, poti profita de acest spatiu pentru a cultiva diverse tipuri de legume. In felul acesta, poti avea parte de produse proaspete si sanatoase la discretie. Afla in ce luni se seamana diferite specii de legume si ce lucrari de intretinere trebuie efectuate pe parcursul anului. 

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Activitati de pregatire a pamantului pentru culturi viitoare

  Activitati de pregatire a pamantului pentru culturi viitoare

  Luna septembrie este perioada ideala pentru realizarea lucrarilor de pregatire a solului ce vor ajuta viitoarele culturi. Temperaturile din aceasta perioada sunt numai bune pentru gradinarit, iar diversele lucrari ar trebui realizate din timp, inainte de venirea ploilor. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva operatiuni de baza pentru pregatirea pamantului toamna.

  CITESTE ARTICOLUL
 3. E vremea recoltei! Cosul cu legume in luna septembrie

  E vremea recoltei! Cosul cu legume in luna septembrie

  E vremea recoltei si nu avem timp de pierdut. Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate pentru gospodarii care au cultivat fructe si legume. Acum trebuie sa le culegem si sa le depozitam corect pentru a ne putea bucura de ele in perioada urmatoare. Afla cum sa faci corect recoltarea celor mai comune tipuri de legume.

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Calendarul activitatilor in podgorie la inceput de toamna

  Calendarul activitatilor in podgorie la inceput de toamna

  La inceput de toamna, demaram activitatile in podgorie. Nu va fi usor si nu va dura putin timp, insa la final, vom avea parte de mustul sau vinul la care am visat tot anul. Haide sa vedem care sunt principalele activitati pe care trebuie sa le realizam pentru recoltarea strugurilor si producerea vinului.

  CITESTE ARTICOLUL
 5. Activitati in gradina si livada la inceput de primavara

  Activitati in gradina si livada la inceput de primavara

  Primavara este aproape aici, iar noi ne adunam fortele pentru a ne pregati gradina pentru un nou sezon. Munca de primavara in gradina si livada trebuie planificata pas cu pas pentru a lucra cat mai eficient. Afla care sunt cele mai comune activitati ce trebuie realizate odata cu venirea caldurii.

  CITESTE ARTICOLUL
Pagina