Ingrijirea livezii

 1. Mana vitei de vie - manifestare, prevenire, combatere

  Mana vitei de vie - manifestare, prevenire, combatere

  A ingriji vita de vie inseamna sa investesti timp, energie si pasiune. Vita de vie trebuie taiata, legata, pamantul in care creste trebuie arat si trebuie de asemenea aplicate tratamente fitosanitare. Despre cele din urma vei afla mai multe in acest articol in care vom vorbi despre mana vitei de vie – una dintre cele mai comune boli cu care se lupta viticultorii.

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Viticultura in Romania: cele mai apreciate soiuri de struguri

  Viticultura in Romania: cele mai apreciate soiuri de struguri

  Viticultura are o traditie indelungata in Romania. Teritoriul tarii noastre ofera conditii prielnice cresterii vitei de vie si exista numeroase soiuri pe care le cultivam cu succes pentru a produce vin. Afla mai multe despre soiurile principale de struguri cultivate in tara noastra, dar si cateva generalitati despre plantarea si intretinerea vitei de vie.

  CITESTE ARTICOLUL
 3. Ce trebuie sa stii despre alternanta de rodire la pomii fructiferi

  Ce trebuie sa stii despre alternanta de rodire la pomii fructiferi

  Daca ingrijesti o livada de pomi fructiferi sau planuiesti sa faci acest lucru in viitor, esti probabil deja familiarizat cu fenomenul de alternanta de rodire. Afla in acest articol mai multe despre cauzele alternantei de rodire, dar si cum o poti preveni pentru a avea in mod constant o productie generoasa de fructe. 

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile samburoase

  Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile samburoase

  Asa cum am anticipat in articolul anterior, in care am vorbit despre combaterea bolilor si daunatorilor la speciile semintoase, astazi este randul pomilor frcutiferi cu samburi. Acestia poarta denumirea generica de specii samburoase. Afla care sunt cei mai comuni daunatori si bolile specifice acestor pomi, dar si cand si cum ar trebui sa lupti impotriva lor.

  CITESTE ARTICOLUL
 5. Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile semintoase

  Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile semintoase

  Bolile si daunatorii sunt inamicii numarul unu ai culturilor noastre. In natura, acestia sunt inevitabili, insa avem la dispozitie diferite metode de a-i tine la distanta si de a trata plantele care au fost deja afectate. Pentru a te bucura de rezultatul efortului depus in gradina, trebuie sa actionezi imediat in cazul in care culturile tale sunt afectate de boli sau daunatori. In acest articol, iti vom spune mai multe despre cum poti combate bolile si daunatorii speciilor semintoase, urmand ca in articolul urmator sa dezbatem acelasi subiect, insa in raport cu speciile samburoase.

  CITESTE ARTICOLUL
Pagina