Sisteme de irigare

 1. Despre sistemul subteran de irigare a gazonului

  Despre sistemul subteran de irigare a gazonului

  Gazonul reflecta interesul tau atat asupra locuintei, cat si a zonei in care traiesti. Una dintre cele mai bune modalitati de a asigura peluzei din gradina ta apa, exact in momentul potrivit, este sa-ti instalezi un sistem automatizat de irigare. Un gazon sanatos, cu o structura puternica a radacinilor, se poate obtine doar asigurand cantitatea corecta de apa.

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Ce este o cultura hidroponica?

  Ce este o cultura hidroponica?

  Cultivarea traditionala a plantelor trece prin numeroase provocari ca urbanizarea continua, schimbarile climatice, dezastrele naturale, abuzul de pesticide care afecteaza tot mai mult fertilitatea solului. Cultura hidroponica castiga tot mai multa popularitate pe intreg globul datorita unui bun management al resurselor folosite, dar si a unei calitati bune a produselor obtinute.

  CITESTE ARTICOLUL
 3. Cum sa alegi un sistem de irigare potrivit pentru gradina ta

  Cum sa alegi un sistem de irigare potrivit pentru gradina ta

  Gradina de legume si de flori trebuie udata regulat, insa inainte de a alege sistemul potrivit de irigare, trebuie sa stii cateva informatii utile despre acesta.

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Despre sistemul de irigare prin aspersiune

  Despre sistemul de irigare prin aspersiune

  Modul in care udati plantele difera in functie de soiul lor, de dimensiunile gradinii si, nu in ultimul rand, de bugetul proprietarului. Pentru acest lucru aveti la indemana o multime de metode din care o puteti alege pe cea care vi se pare cea mai eficienta.

  Cand se alege sistemul de irigare se tine seama de: tipul de cultura, necesarul de apa, tipul solului, sursa de energie, localizarea sursei de apa si disponibilitatile financiare (atat pentru achizitionare, cat si pentru functionare si intretinere).

  CITESTE ARTICOLUL
 5. Ghid pentru alegerea pompelor de apa

  Ghid pentru alegerea pompelor de apa

  Importanta in alegerea si utilizarea pompelor de alimentare cu apa este cunoasterea celor doi parametri de functionare: debitul si presiunea. Presiunea si debitul sunt invers proportionale, respectiv presiunea maxima este la debit zero, iar debitul maxim este la presiune zero.

  In functie de nevoile de utilizare (irigare, drenaj sau furnizarea apei menajere), se poate opta, dintr-o gama foarte larga, pentru modelul cat mai apropiat si cat mai optim, tinand cont si de sursa de provenienta si modul de colectare a apei utilizate.

  CITESTE ARTICOLUL
Pagina