Fungicid Verita (25 g), Bayer CropScience Cod produs: 501227

 • Transport gratuit la comenzi

  PESTE 499 LEI
 • Livrare in

  2 ZILE
 • Retur gratuit in

  60 ZILE

Descriere

Verita WG este un fungicid cu distributie sistemica si translaminara in plante, cu actiune preventiva si curativa impotriva manei la vita de vie, tomate si castraveti.

Substanta activa: fosetil de aluminiu 667 g/kg + fenamidon 44,4 g/kg 

  • Fosetil de aluminiu are sistemie completa, cu o distributie foarte buna descendenta si ascendenta in plante. Astfel sunt protejate toate organele plantei si in special cresterile noi. Actiunea preventiva se manifesta din interiorul plantei prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor si prin impiedicarea cresterii miceliului. Prezinta proprietatea unica de stimulare a sistemului de autoaparare a plantei la infectiile produse de patogeni. Datorita acestui mecanism unic de actiune, este exclusa aparitia fenomenului de rezistenta.
  • Fenamidon are distributie translaminara in plante. Actioneaza preventiv, curativ si antisporulant asupra ciupercilor patogene prin inhibarea respiratiei mitocondriale la nivel celular. Amestecul celor doua substante active asigura un efect sinergic care determina o eficacitate ridicata fata de ciupercile Oomycete.

Mod de actiune si utilizare:

  • La vita de vie: se utilizeaza in doza de 2-2,5 kg/ha (functie de presiunea de infectie) pentru combaterea manei. Doza redusa se foloseste cand riscul producerii infectiilor este redus, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizeaza in anii cu conditii climatice favorabile pentru mana. Durata de protectie este de 12-14 zile. Cand presiunea de infectie este ridicata si cresterea plantelor intensa, se recomanda folosirea dozei maxime si repetarea tratamentului dupa 12 zile. in functie de programul de stropiri propus, produsul se poate utiliza pentru 1-2 tratamente pe sezon. Momentul optim de utilizare este la inceputul infloririi cand, datorita sistemiei foarte bune si a duratei mari de protectie, Verita protejeaza atat lastarii cat si inflorescentele pana dupa scuturarea capisonului florilor. Produsul mai poate fi folosit la al doilea tratament de baza care se efectueaza la sfarsitul infloririi sau in perioada de formare a boabelor. La efectuarea tratamentului este important sa se asigure o distributie cat mai uniforma a solutiei pe toate partile vegetative, inclusiv pe inflorescente. Dilutie: la conc. 0,2% - 25 g in 13 l apa; la conc. 0,25% - 25 g in 10 l apa.
  • La tomate: se utilizeaza in doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 12-14 zile. Se pot aplica 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 800-1000 l/ha. Dilutie: 25 g in 10 l apa.
  • La castraveti: se utilizeaza in doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 10-14 zile. Se recomanda aplicarea unui numar de 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 600 - 800 l/ha. Dilutie: 25 g in 10 l apa.

Boli si Ciuperci combatute: Mana

Specificatii tehnice

Mai multe informatii
Greutate0.025000
ProducatorBayer CropScience
Tip ambalajPlic - 25 g
UtilizareLegume, Vita de vie
FormularePraf
Fungicide BIONu
Lasa-ne un comentariu
Recenzie pentru:Fungicid Verita (25 g), Bayer CropScience

Prin completarea acestui formular esti de acord ca review-ul tau sa fie publicat. Citeste mai multe in politica de confidentialitate.