Insecticid Laser 240 SC (5 ml), Dow AgroSciences Cod produs: 500814

 • Transport gratuit la comenzi

  PESTE 499 LEI
 • Livrare in

  2 ZILE
 • Retur gratuit in

  60 ZILE

Descriere

LASER 240 SC este un insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie, destinat combaterii daunatorilor din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartof. 

Are si efect ovicid la unele specii. 

LASER 240 SC nu actioneaza sistemic, dar penetreaza limbul foliar si are activitate translaminara. 

Combate daunatori din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera. 

LASER 240 SC are eficacitatea unui insecticid sistemic chimic (are eficacitate similara piretroizilor si superioara organofosforicelor si altor insecticide sintetizate chimic) dar este inofensiv fata de mediu si om, fiind un produs biologic (produs de fermentatie al unei bacterii din sol: Saccharopolyspora Spinosae).

Apartine unei familii noi de insecticide biologice: Naturalyte (cuprinde insecticide derivate din metaboliti ai organismelor vii). 

Are un nou mecanism de actiune, unic in lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Ca atare, daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor. 

Nu se cunosc fenomene de rezistenta la spinosad. Daunatorii rezistenti la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combatuti cu LASER 240 SC. 

Poate fi alternat cu toate clasele de insecticide, intrucat nu genereaza fenomene de rezistenta incrucisata la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, fipronil, imidacloprid, abamectin). 

Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultura de pe glob, deci poate fi considerat cel mai sigur produs. 

Este excelent de folosit in programele de protectie integrata.Pradatorii naturali care se hranesc cu insectele tratate nu sunt afectati. 

Mod de aplicare: 

LASER 240 SC se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie.Prezinta un efect rezidual de peste 3 saptamani, in functie de conditiile climatice. Nu este spalat de ploaie la doua ore de la aplicare. 

Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide, de exemplu Reldan 40 EC, pentru largirea spectrului de activitate, diversificarea strategiilor de protectie integrata si prevenirea aparitiei rezistentei. 

Laser 240 SC se aplica cu succes si in sere.Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este corespunzator culturii la care se aplica tratamentul si fazei de vegetatie. 

Timpul de pauza pana la recoltare: 3 zile la legume, cartof, 7 zile la pomi fructiferi si 14 zile la vita de vie. 

Compatibilitate: 

LASER 240 SC poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. 

Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

  • La vita de vie, doza recomandata este de 0,15-0,20 l/ha pentru a combate Lobesia botrana (Molia vitei de vie). Dilutie - 5 ml in 25 - 33 l pentru 250 - 330 mp.  
  • La mar doza recomandata este de 0,04% (0,6 l/ha/1.500 l apa) pentru a combate: Phyllonorycter blancardella, P. corylifoliella (Minierul marmorat) si Cydia pomonella (Viermele marului). Dilutie - 5 ml in 12 l apa. 
  • La cartof doza recomandata este de 0,1 l/ha pentru a combate Leptinotarsa decemlineata (Gandacul din Colorado). Dilutie - 5 ml in 15 l apa. 
  • La varza doza recomandata este de 0,03% pentru Plutella maculipennis (Molia verzei).Dilutie - 5 ml in 17 l apa. 
  • La castraveti in solar solar doza recomandata este de 0,05% pentru Frakliniella occidentalis (Tripsul Californian). Dilutie - 5 ml in 10 l apa. 
  • La prun doza recomandata este de 0,06% (0,6 l/ha/1.000 l apa) pentru Cydia funebrana, Eurytoma schreinerii (Viermele prunului, Viespea samburilor prunelor).Dilutie - 5 ml in 8 l apa.   
  • La cires doza recomandata este de 0,06% pentru Rhagoletis cerasi (Musca cireselor).Dilutie - 5 ml in 8 l apa. 
  • La ceapa doza recomandata este de 0,04% pentru Thrips tabaci (Tripsul comun).Dilutie - 5 ml in 12 l apa. 
  • La tomate in sera doza recomandata este de 0,05% pentru Liriomyza trifolii (Musca miniera). Dilutie - 5 ml in 10 l apa.

Specificatii tehnice

Mai multe informatii
Greutate0.005000
ProducatorDow AgroSciences
Tip ambalajFiola - 5 ml
UtilizareUniversal, Legume, Pomi fructiferi, Vita de vie, Plante ornamentale cu flori, Plante ornamentale verzi, Cereale si plante tehnice
FormulareSolutie concentrata
Insecticide BIODa
Lasa-ne un comentariu
Recenzie pentru:Insecticid Laser 240 SC (5 ml), Dow AgroSciences

Prin completarea acestui formular esti de acord ca review-ul tau sa fie publicat. Citeste mai multe in politica de confidentialitate.