Moluscocid Optimol (100 g), De Sangosse Cod produs: 500896

 • Transport gratuit la comenzi

  PESTE 499 LEI
 • Livrare in

  2 ZILE
 • Retur gratuit in

  60 ZILE

Descriere

Optimol este un moluscocid specific si selectiv, formulat sub forma de granule albastre pe baza de drojdii superioare folosite ca atractant alimentar in combinatie cu un surfactant special care imbunatateste absorbtia substantei active la nivelul intestinelor melcilor si limacsilor.

Modul de actiune este de otravire prin ingestie, anesteziere si imobilizare, deshidratare prin secretie in exces de mucus.

Optimol se descompune in final in CO2 si apa, nefiind poluant pentru mediul inconjurator.

Are o perioada lunga de actiune, nu are restrictii privind intervalul de pauza pana la recoltare, nu afecteaza fauna utila (rame, carabide) si contine un repelent pentru pasari.

Doza este usor de administrat si are eficacitate mai ridicata datorita unei densitati optime a granulelor pe unitatea de suprafata.

Optimol poate fi utilizat astfel:

 • Se aplica manual sau mecanic cu ajutorul unor fertilizatoare sau aplicatoare.
 • Se administreaza pe sol in jurul plantelor, pe randuri si nu pe plante.
 • Dupa ploaie se repeta operatiunea.
 • Momentul de aplicare a tratamentului este seara sau noaptea, cand melcii prezinta activitate intensa. 

La cereale se administreaza inainte de semanat cand populatia este foarte numeroasa (se va urmari ca granulele sa ramana 4-7 zile pana la cultivatie) sau postemergent cand semnele de atac sunt vizibile.

La cartof combaterea se efectueaza in momente diferite. Cea mai buna perioada este iulie/august cand foliajul este bogat si solul umed. Aplicarile repetate conduc la rezultate mai bune. Melcii instalati deja la nivelul tuberculilor sunt mai greu de combatut.

La rapita se aplica postemergent inainte ca atacul sa se amplifice. Soiurile cu un continut mai scazut in glucosinolat sunt mai susceptibile atacului.

La varza se aplica imediat dupa rasarirea rasadurilor. Pentru celelalte stadii se aplica atunci cand melcii sunt activi.

La sfecla se aplica imediat dupa rasarire.

Specificatii tehnice

Mai multe informatii
Greutate0.100000
ProducatorDe Sangosse
Tip ambalajPlic - 100 g
UtilizareLegume, Plante ornamentale cu flori, Plante ornamentale verzi
FormulareGranulat
Lasa-ne un comentariu
Recenzie pentru:Moluscocid Optimol (100 g), De Sangosse

Prin completarea acestui formular esti de acord ca review-ul tau sa fie publicat. Citeste mai multe in politica de confidentialitate.