Dreptul de retragere si politica de retur

Conform legislatiei in vigoare, Cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din Contract in termen de 14 zile de la data la care el sau o terta parte, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator intra in posesia fizica a produselor, prin completarea formularului de retragere (acesta este doar un model si nu este obligatoriu) pus la dispozitie.

In plus fata de acest termen legal, Farmbee.ro va ofera posibilitatea de RETUR GRATUIT a produselor intr-o perioada de 60 de zile calendaristice din momentul receptionarii Comenzii.

Dreptul de retragere / retur se aplica numai Cumparatorilor persoane fizice sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii lor comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Cumparatorul se obliga sa notifice Vanzatorul cu privire la intentia de retragere din contract (in termen de maxim 14 zile de la receptia produselor) si sa returneze produsele dupa exercitarea dreptului de retragere, in termen de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, Farmbee.ro poate refuza coletul.

In vederea retunarii produselor Cumparatorul va notifica Vanzatorul.  In momentul primirii informatiilor referitoare la intentia de retur a produselor de catre client, Farmbee.ro efectueaza o solicitare catre curier pentru deplasarea acestuia la adresa indicata in comunicarea clientului si ridicarea coletului ce trebuie returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de catre Farmbee.ro.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract / returul produselor achizitionate, in cadrul termenelor de retragere din contract / retur mentionate anterior, acesta trebuie sa returneze toate bunurile care au insotit produsul respectiv.

Cumparatorul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si impreuna cu documentele care le-au insotit).

Nu se vor accepta retur produsele care indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

- au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;

- ambalajul este deteriorat sau incomplet;

- produsul prezinta urme de folosire / uzura excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice; in acest caz, in situatii exceptionale, produsul poate fi acceptat retur, insa valoarea care va fi rambursata Cumparatorului va fi diminuata proportional cu dimunuarea valorii produslui, produsa din culpa acestuia. 

- produsul nu este returnat impreuna cu toate accesoriile primite in pachet;

- produsul a facut parte dintr-o comanda speciala (comanda speciala este aceea care nu face parte din stocul uzual al Vanzatorului dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si plata unui avans).

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

b) furnizarea de produse si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

f) furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

g) furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

h) contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau poduse suplimentare;

i) furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

j) furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

k) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

Vanzatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, in maxim 14 zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract / retur. Suma va fi returnata folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsele (luandu-se in considerare data cea mai apropiata).

In cazul in care consumatorul exercita dreptul sau de retragere din cadrul unui contract la distanta sau al unui contract in afara spatiilor comerciale orice contract auxiliar inceteaza in mod automat, fara costuri pentru consumator.

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)