Blog

  1. Pregatirea albinelor pentru iernare

    Pregatirea albinelor pentru iernare

    Una dintre cele mai importante si mai grele sarcini in domeniul apiculturii, valabil pentru orice apicultor indiferent de experienta sa este iernarea.

    Odata cu debutul toamnei, apicultorii incep pregatirea familiilor de albine pentru a putea ierna in siguranta si a ramane sanatoase. Populatia de albine incepe sa scada, cuibul se restrange pe zona cu puiet, configurandu-se spatiul viitorului ghem de iernare.

    Pentru apicultori, sarcina principala in aceasta perioada este sa nu rateze termenele optime si sa efectueze o pregatire buna a albinelor pentru perioada rece care urmeaza.

    Astfel, in ziele insorite, crescatorii de albine vor interveni in cuiburi pentru a se asigura ca acestea au suficienta hrana, precum si o aerisire corespunzatoare.

    Practic, este terminata etapa de crestere a albinei tinere si completarea rezervelor de hrana.Acum se va efectua

    CITESTE ARTICOLUL
  2. Cum se distileaza tuica si de ce materiale ai nevoie

    Cum se distileaza tuica si de ce materiale ai nevoie

    Astazi vorbim despre tuica, licoarea magica si plina de arome care nu lipseste de pe mesele imbelsugate de sarbatoare. Aceasta se poate prepara cu usurinta, in special din prune bine coapte, dulci si zemoase. Daca te tenteaza gandul sa produci tuica sau vrei sa duci activitatea la un nou nivel, iata in acest articol cateva informatii de baza despre distilare, materiale, fructele folosite, precum si alte sfaturi utile.

    CITESTE ARTICOLUL
  3. Coacazul - plantare, recoltare, utilizare

    Coacazul - plantare, recoltare, utilizare

    Vrei sa iti completezi culturile din gradina si sa aduci productia de fructe la un nou nivel? Coacazul este optiunea ideala din toate punctele de vedere. Pe langa beneficiile pentru sanatate, acest arbust este usor de plantat si de intretinut cu un efort minim. Asadar, iata tot ce trebuie sa stii despre coacaze in acest articol.

    CITESTE ARTICOLUL
  4. Ghidul incepatorului: alimentatia optima pentru pasarile si animalele din gospodarie

    Ghidul incepatorului: alimentatia optima pentru pasarile si animalele din gospodarie

    Fie ca iti doresti sa cresti pasari si animale in gospodarie pentru consum propriu sau pentru a-ti dezvolta o mica afacere in viitor, alimentatia optima a acestora este unul dintre primele aspecte de care va trebui sa te ocupi. In cazul in care exista legislatie in vigoare privind cresterea unor animale domestice (cum ar fi noile reguli ce interzic hranirea porcilor cu resturi alimentare in anumite conditii), trebuie sa fii la curent cu aceasta. Dupa ce te-ai pus la curent cu legislatia, nu iti ramane decat sa te bucuri de hrana si produse naturale, sanatoase si gustoase din propria gospodarie. Hai sa vedem cateva aspecte legate de hrana pasarilor si animalelor crescute pe langa casa!

    CITESTE ARTICOLUL
  5. Cultivarea meiului si beneficiile acestei cereale

    Cultivarea meiului si beneficiile acestei cereale

    Meiul pare a fi una dintre cele mai vechi culturi ale omenirii, primele vestigii arheologice in acest sens datand cu peste sapte milenii in urma. Civilizatii antice din China, India, Europa si unele zone ale Africii cultivau meiul pentru proprietatile sale benefice. Ulterior, meiul a fost folosit ca furaj pentru animale in diverse parti ale continentului european, fiind „redescoperit” in ultimii ani ca element esential pentru nutritia umana.

    CITESTE ARTICOLUL