Blog

 1. Uneltele necesare pentru un apicultor apreciat: Ghid detaliat

  Uneltele necesare pentru un apicultor apreciat: Ghid detaliat

  Apicultura, sau crescerea albinelor, este o activitate fascinanta si extrem de benefica pentru mediu si agricultura. Pentru a avea succes in aceasta pasiune, un apicultor in afara de stupii propriuzisi, are nevoie de o serie de unelte esentiale care faciliteaza gestionarea si ingrijirea stupilor si a albinelor.

  In acest articol, vom explora cele mai importante unelte necesare pentru un apicultor.

  De ce sunt uneltele importante in apicultura?

  Uneltele sunt esentiale in apicultura din mai multe motive:

  Facilitarea gestionarii stupilor: Stupii sunt locuintele albinelor si necesita atentie regulata. Uneltele pot ajuta apicultorii sa deschida stupii, sa verifice sanatatea coloniilor si sa colecteze miere si alte produse apicole intr-un mod sigur si eficient.

  Protejarea apicultorului: Lucrul cu albinele poate fi periculos, deoarece acestea pot musca si intepa. Uneltele de protectie

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Primul inghet de toamna: legume care trebuie protejate versus legume rezistente

  Primul inghet de toamna: legume care trebuie protejate versus legume rezistente

  Toamna aduce cu ea un spectacol de culori si o racoare placuta, dar pentru gradinari, este si momentul in care trebuie sa ne gândim la modul in care primul inghet de toamna poate afecta culturile noastre de legume.

  Cu temperaturile care scad, trebuie sa fim pregatiti sa protejam anumite legume mai sensibile, in timp ce altele rezista cu brio la frig.

  Acest articol va explora legumele care necesita protectie si pe cele care pot rezista fara prea mult ajutor.

  Legumele care trebuie protejate de inghet:

  Zmeura: care ingheata peste noapte devine apoasa, isi pierde gustul si aroma. Prin urmare, ea trebuie culeasa de indata ce se observa ca temperaturile scad vertiginos.

  Perele si merele:

  CITESTE ARTICOLUL
 3. Pregatirea albinelor pentru iernare

  Pregatirea albinelor pentru iernare

  Una dintre cele mai importante si mai grele sarcini in domeniul apiculturii, valabil pentru orice apicultor indiferent de experienta sa este iernarea.

  Odata cu debutul toamnei, apicultorii incep pregatirea familiilor de albine pentru a putea ierna in siguranta si a ramane sanatoase. Populatia de albine incepe sa scada, cuibul se restrange pe zona cu puiet, configurandu-se spatiul viitorului ghem de iernare.

  Pentru apicultori, sarcina principala in aceasta perioada este sa nu rateze termenele optime si sa efectueze o pregatire buna a albinelor pentru perioada rece care urmeaza.

  Astfel, in ziele insorite, crescatorii de albine vor interveni in cuiburi pentru a se asigura ca acestea au suficienta hrana, precum si o aerisire corespunzatoare.

  Practic, este terminata etapa de crestere a albinei tinere si completarea rezervelor de hrana.Acum se va efectua

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Cum se distileaza tuica si de ce materiale ai nevoie

  Cum se distileaza tuica si de ce materiale ai nevoie

  Astazi vorbim despre tuica, licoarea magica si plina de arome care nu lipseste de pe mesele imbelsugate de sarbatoare. Aceasta se poate prepara cu usurinta, in special din prune bine coapte, dulci si zemoase. Daca te tenteaza gandul sa produci tuica sau vrei sa duci activitatea la un nou nivel, iata in acest articol cateva informatii de baza despre distilare, materiale, fructele folosite, precum si alte sfaturi utile.

  CITESTE ARTICOLUL
 5. Coacazul - plantare, recoltare, utilizare

  Coacazul - plantare, recoltare, utilizare

  Vrei sa iti completezi culturile din gradina si sa aduci productia de fructe la un nou nivel? Coacazul este optiunea ideala din toate punctele de vedere. Pe langa beneficiile pentru sanatate, acest arbust este usor de plantat si de intretinut cu un efort minim. Asadar, iata tot ce trebuie sa stii despre coacaze in acest articol.

  CITESTE ARTICOLUL