Blog

 1. Cultura de ceapa: plantare si ingrijire

  Cultura de ceapa: plantare si ingrijire

  Ceapa este unul dintre ingredientele folosite cel mai frecvent in bucataria noastra traditionala. Ea are nenumarate beneficii precum faptul ca ne apara de raceli, infectii si poate ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii. Ceapa e una dintre legumele pe care le poti cultiva cu usurinta in gradina, iar in acest articol iti vom spune mai multe despre cum sa plantezi si sa ingrijesti corespunzator cultura de ceapa.

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile samburoase

  Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile samburoase

  Asa cum am anticipat in articolul anterior, in care am vorbit despre combaterea bolilor si daunatorilor la speciile semintoase, astazi este randul pomilor frcutiferi cu samburi. Acestia poarta denumirea generica de specii samburoase. Afla care sunt cei mai comuni daunatori si bolile specifice acestor pomi, dar si cand si cum ar trebui sa lupti impotriva lor.

  CITESTE ARTICOLUL
 3. Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile semintoase

  Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura. Speciile semintoase

  Bolile si daunatorii sunt inamicii numarul unu ai culturilor noastre. In natura, acestia sunt inevitabili, insa avem la dispozitie diferite metode de a-i tine la distanta si de a trata plantele care au fost deja afectate. Pentru a te bucura de rezultatul efortului depus in gradina, trebuie sa actionezi imediat in cazul in care culturile tale sunt afectate de boli sau daunatori. In acest articol, iti vom spune mai multe despre cum poti combate bolile si daunatorii speciilor semintoase, urmand ca in articolul urmator sa dezbatem acelasi subiect, insa in raport cu speciile samburoase.

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Ghidul tau pentru plantarea bulbilor

  Ghidul tau pentru plantarea bulbilor

  Unele dintre cele mai frumoase flori pe care le poti creste cu usurinta in gradina se obtin prin plantare de bulbi. Cateva exemple sunt lalelele, crinii, gladiolele, narcisele. Pentru a cultiva cu succes plante care se dezvolta din bulbi, trebuie sa tii cont de anumite reguli. Acest articol va fi ghidul tau pentru plantarea bulbilor.

  CITESTE ARTICOLUL
 5. Gradina de legume: de la seminte, la plantarea in gradina

  Gradina de legume: de la seminte, la plantarea in gradina

  O gradina de legume este una dintre responsabilitatile gospodaresti care necesita timp, efort si rabdare. Aceasta iti aduce insa si nenumarate roade gustoase si sanatoase. Afla pasii esentiali pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a infiinta o gradina de legume. 

  CITESTE ARTICOLUL
Pagina