Blog

 1. Afinul. Ghid de plantare, ingrijire si recoltare

  Afinul. Ghid de plantare, ingrijire si recoltare

  Iti plac afinele si te-ai hotarat sa cultivi aceasta specie la tine in gradina? Ai luat o decizie excelenta. Fructele de afin sunt bogate in vitamine si ofera o multime de beneficii pentru sanatate, iar arbustul care le produce nu este dificil de plantat si intretinut. Afla ce trebuie sa faci pentru a te bucura de viitoarea ta cultura de afine.

  CITESTE ARTICOLUL
 2. Tipuri de fertilizatori pentru gradina si livada

  Tipuri de fertilizatori pentru gradina si livada

  Solul are nevoie de fertilizatori asa cum noi avem nevoie de hrana. Este dificil sa cultivi cu succes legume si fructe fara a oferi solului un plus de substante nutritive care ajuta culturile sa se dezvolte. Exista o multitudine de fertilizatori in ziua de azi, iar daca nu cultivi fructe sau legume de mult timp, s-ar putea sa iti fie greu sa alegi optiunea potrivita pentru gradina ta. Din acest motiv, ne-am propus sa te ajutam sa intelegi mai bine cum functioneaza fertilizatorii si cum sunt clasificati.

  CITESTE ARTICOLUL
 3. Activitati de pregatire a pamantului pentru culturi viitoare

  Activitati de pregatire a pamantului pentru culturi viitoare

  Luna septembrie este perioada ideala pentru realizarea lucrarilor de pregatire a solului ce vor ajuta viitoarele culturi. Temperaturile din aceasta perioada sunt numai bune pentru gradinarit, iar diversele lucrari ar trebui realizate din timp, inainte de venirea ploilor. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva operatiuni de baza pentru pregatirea pamantului toamna.

  CITESTE ARTICOLUL
 4. Gradina de anemone - plantare si ingrijire

  Gradina de anemone - plantare si ingrijire

  Daca vrei sa iti infrumusetezi curtea sau gradina cu flori gingase si cu un aer rustic, anemonele sunt o alegere ideala. Aceste flori multicolore se pot adapta cu usurinta in orice spatiu deschis, dar si in ghivece, iar aspectul lor placut iti va incanta privirea de fiecare data cand le privesti. Iata cateva generalitati despre anemone, dar si o serie de sfaturi utile de care ar trebui sa tii cont la plantarea si ingrijirea acestora pentru a te bucura de toata splendoarea lor.
  CITESTE ARTICOLUL
 5. Porumbul - de la semanat, la recoltare si procesare

  Porumbul - de la semanat, la recoltare si procesare

  Cultura porumbului are o mare raspandire pe teritoriul tarii noastre. Aceste cereale se cultiva in diferite zone geografice si pot fi valorificate in multiple modalitati. Fie ca te gandesti sa cultivi porumb pentru consum sau pe post de furaj pentru animale, informatiile de mai jos iti vor fi utile. Afla in continuarea cum se cultiva, ingrijeste si valorifica porumbul si care sunt cele mai comune soiuri de porumb.

  CITESTE ARTICOLUL
Pagina